Gammalrud - en gård med anor.

Gårdsmejeriet

Vi har renoverat gårdens mejeri. Mejeriet är en röd tvåvåningsbyggnad i trä. Övervåningen består av ett stort rum med trägolv. Där finns sovplatser för 6 personer och ett badrum med dusch och toalett. Det finns också en barnsäng.

 

På nedervåningen finns en hall och ett litet kök med trinett. Köket är utrustat för 8 personer och har ugn /  mikrovågsugn, kaffebryggare och vattenkokare.

 

Det stora rummet på nedervåningen är möblerat med rustika möbler i rotting – en soffgrupp och ett matbord med tillhörande stolar. En stor vitkalkad öppen spis finns det här.

 

Golvet i det här rummet är av handslaget tegel och mycket vackert. Teglet är tillverkat i det gamla tegelbruket i Horn, som ligger strax utanför Skövde.

 

Gratis WiFi finns i huset.

 

Utanför huset finns gräsmatta, trädgårdsmöbler och grill.

Mejeriet ligger i anslutning till den övriga bebyggelsen på gården, med drygt en kilometer ner till vår badplats vid sjön Viken. Där har vi både brygga och båthus. De stora passagerarbåtarna, som trafikerar Göta kanal, passerar på sin väg mellan Stockholm och Göteborg. Vackra somrar är småbåtstrafiken ganska livlig.

 

Det går bra att få låna vår roddbåt eller hyra vår motorbåt och fisken lär nappa ibland. För att fiska i sjön Viken köper man ett fiskekort på internet (ifiske.se).

 

Om du är intresserad av att hyra vårt mejeri kan du kontakta oss direkt eller via Airbnb.